Kristal van de maand Juli 2022

Tijgeroog en valkenoog.
Tijgeroog geeft kracht, moed en vertrouwen. Het maakt de krijger in je los. Dat lijkt me in deze periode van turbulentie en verandering prettig.
Het is een kwarts met ijzerverbindingen. Door de vezelige structuur krijg je het glanzende ‘oog-effect’. Het heeft een gestreept uiterlijk door het verschil in concentratie van ijzer. Het is een geel-bruine steen. Je hebt ook een meer blauwe variant en dat is de valkenoog
Het kan helpen om afstand te nemen en het grote geheel te zien in periodes van twijfel, besluiteloosheid, dilemma’s en innerlijke conflicten.  Het geeft je inzichten om je beslissingen te nemen. Het maakt rustig, gecentreerd en geaard. Het geeft mentale helderheid, verbind de hersenhelften met elkaar en is een goede steen bij het studeren. Het maakt leergierig en nieuwsgierig.
Het is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt. Daar vind je alle antwoorden.
Het versterkt het innerlijk oog en vergroot je intuïtie en spirituele vermogens.
Het maakt zelfbewuster en minder verlegen. Een goede steen voor onzekere kinderen, die wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Het vergroot je zonnekracht. Het maakt daadkrachtig.
Het is een goede steen bij angsten en fobieën. Het helpt je de diepere oorzaak te doorgronden en het op te lossen.
Het bevorderd rust en helpt bij overprikkeldheid.
Valkoog en tijgeroog worden ook wel bij de voordeur gehangen ter bescherming tegen ongenode gasten.
Fysiek werkt het pijnstillend en heeft een positieve werking op ademhalingsproblemen, verkoudheid, ogen, keel, geslachtsorganen, het hart en de bloedvaten, de benen en ontkrampt bij spanningen,. Het helpt bij verwarring en depressies. Klachten tijdens de menopauze verminderen.
Het kan slecht zicht of gehoor verbeteren
Het is een steen die jeugdig maakt en gezond. Het geeft het lichaam energie, geeft kracht bij vermoeidheid. Het maakt botten sterker, gewrichten soepeler en helpt bij vergroeiingen van het bot. Het zorgt voor meer ijzer en zuurstof in het bloed. Het hoort bij de zonnevlecht en versterkt lever en maag
Valkenoog heeft bijna dezelfde werking, maar remt bovendien schadelijke energiestromen en werkt verkoelend bij boosheid,  agressie en hyperactiviteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *