Jaarenergie 2023

We hebben weer een heel nieuw jaar voor ons, als een blanco blad.
Je kunt het ook weer beluisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=h82r22xuHx8&t=29s
Dingen liggen niet vast. We mogen er zelf iets moois van maken.
Ik geef hier alleen de energieën aan waar we over kunnen beschikken. Maar het blijft aan ons wat we er mee doen.
We zijn medescheppers van de nieuwe tijd, onze keuzes hebben daar dus invloed op.
Het afgelopen jaar hebben we onze eigen unieke talenten mogen ontdekken.
Het komende jaar kunnen we die neer gaan zetten.
Volgens de Tzolkin is het op 1 Januari 2023:
Gele Ster toon 7 in het pad van de Witte Wind. (zie voor beschrijving onderaan)
De energie van de gele Ster nodigt ons uit om onze eigen ruimte in te nemen in vrijheid en gelijkheid. Zo kunnen we onze kwaliteiten en talenten in de wereld brengen.
Vergelijk jezelf niet met anderen en cijfer jezelf niet weg omwille van de harmonie. Dat kan de valkuil zijn bij Gele Ster.
Je straalt pas echt als je doet wat bij jou hoort.
We hebben elkaar nodig en vullen elkaar aan als we doen wat echt bij ons past. Dit wil de Uranus en de Waterman energie van dit jaar ook. In vrijheid en gelijkheid je talenten en kwaliteiten neerzetten voor het grote geheel. Door de samenwerking staan we sterker en kunnen we gebruik maken van elkaars talenten. De veranderingen voor de nieuwe tijd komen niet van bovenaf maar vanuit onszelf.
We beginnen dit jaar met drie retrograde planeten: Uranus, Mercurius en Mars. We starten dus nog wat meer naar binnen om alles te heroverwegen. Door je te verbinden met de Bron en de Aarde kun je vanuit je hart jouw waarheid spreken. Woorden en gedachten hebben veel kracht. Daar creëren we onze werkelijkheid mee.
Deze verbinding met de Bron en de Aarde helpt ons om op onze eigen plek een plek van liefde en licht te creëren. Iets wat weer uitstraalt naar de omgeving.
Eind Januari lopen alle planeten direct. Dan komt er weer meer vaart in de energie.
In Maart hebben we twee grote wisselingen van teken. Saturnus gaat dan in Vissen lopen en Uranus gaat dan in Waterman lopen.
Waterman energie kan erg mentaal zijn. Het is zaak dat we het hart er bij betrekken. Er zullen op technisch gebied grote uitvindingen worden gedaan, maar hoe we die in gaan zetten is aan ons. Deze keer is de oproep om het voor het grote geheel en met gevoel in te zetten, zodat ieder er wel bij vaart.
Saturnus gaat meer vorm geven aan het spirituele, door het doelgericht voor de toekomst in te zetten. We mogen het evenwicht vinden tussen onze beide hersenhelften, de mentale en de  intuïtieve kant.  
In juli verandert de noordelijke maansknoop van teken. Nu loopt deze nog in Stier en zijn we nog bezig met het versimpelen, verduurzamen, onze eigenwaarde en onze basiszekerheid.
Als deze in Ram gaat lopen krijgen we een heel ander energie. We mogen dan alles wat we het afgelopen jaar geheeld en geleerd hebben in de stof neer gaan zetten. Bij Ram hoort IK BEN. Hoe mooi past dat weer bij het Gele Ster thema.
De gele kleur van Ster geeft aan dat we dit jaar dingen kunt realiseren en naar buiten kunt brengen.
Maak er een prachtig jaar van.
Focus op de mooie dingen in het leven, op harmonie en schoonheid en vergeet vooral niet om tijd en ruimte te maken voor plezier.
Inspiratie:
Ik adem diep in

en verbind me
in mijn hart
met de inspiratie
vanuit de Bron en de Aarde.
Zo neem ik stralend
mijn eigen plek in.
en maak de wereld
om me heen
een stukje mooier

Beschrijving van de Tzolkin energie van 1 Januari 2023

Toon 7 is de toon van verbinden. Het geeft je de energie om in het hier en nu af te stemmen op de bron. Het verbind lichaam en geest met elkaar. Het wordt ook wel de resonerende toon genoemd, het spirituele kan resoneren met het materiele en jij kunt resoneren met het grote geheel.
Het leerproces in het pad van de witte Wind is in je hart het evenwicht vinden tussen je beide hersenhelften, tussen je mentale kant en je intuïtieve kant. De kracht van je gedachten is even groot als de woorden die je uitspreekt.
 Wat zijn je intenties, waar geef je aandacht aan? Het vraagt je je te laten inspireren en vanuit bezieling te spreken.

Leef je werkelijk bezield of laat je je opslokken door de dingen van alle dag?
Weet dat jij door je gedachten en je woorden je eigen werkelijkheid creëert.
Geef jezelf de tijd en de ruimte om je af te stemmen. Dit pad brengt je thuis in je hart. De energie van het hart is vele malen groter dan de energie van ons brein.
Gele Ster laat je weten dat alles en iedereen zijn eigen plek heeft. Het helpt je de schoonheid en harmonie in het leven te zien. Vergelijk jezelf niet met anderen. Ieder is uniek en waardevol.

Gele Zon is de gids die dag: Deze helpt je om zonder oordeel of voorbehoud, je liefde en warmte uit te stralen. Als je dat doet ben je een inspiratie voor anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *