Kristal van de Maand November 2023

Bergkristal
Bergkristal is een heel bekende steen, die zo gewoon gevonden wordt, dat we er de speciale werking van zouden vergeten.
Vandaar dat ik hem deze maand even in het zonnetje wil zetten.
Bergkristal is de naam van heldere kwarts. Het komt veel voor en is soms onderdeel van andere gesteentes.
Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt zijn omgeving. Het verhoogt de energie in een ruimte en geeft andere kristallen meer energie. Het maakt helder op alle vlakken. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt tegen straling.
Het lost energetische blokkades op. Het reinigt en versterkt je aura en je chakra’s. Het helpt je een heldere bron van het licht te zijn. Het versterkt je verbinding met je hogere zelf, door je kanaal te zuiveren.
Het maakt energiek, wilskrachtig en doelgericht. Helpt je te concentreren en verwarring te overwinnen. Het stimuleerd probleemoplossend te denken, doordat je er helder zicht op krijgt.
Je kunt de steen programmeren door het een intentie geven. Zo kun je het voor ieder doel gebruiken. (Bergkristal heeft een ‘geheugen’. Vandaar dat het in computers gebruikt wordt.)
Fysiek:
Het is misschien wel de belangrijkste steen in edelsteentherapie. Je kunt er bijna alle kwalen mee behandelen., omdat het het zelfhelend vermogen versterkt. In combinatie met een steen die specifiek voor die kwaal werkt, versterkt het de helende werking.
Door bergkristal water te drinken versterk je het immuun systeem nog meer en helpt het afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
Het brengt de hersenhelften in harmonie, versterkt de zenuwen en stimuleert klieractiviteit.
Bergkristal geeft energie, maar is koortsverlagend, verkoelend, pijnstillend, zuiverend, ontstekingsremmend en vitaliserend. Het kan hoofdpijn verminderen. (zeker in combinatie met amethist)
Het stimuleert het zenuwstelsel en kan positief inwerken op groei van nagels en haar.
Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *