Kristal van de maand December 2023

Fuchsiet:
Fuchsiet is een mooie groene steen met glinsteringen die je in je kracht zet en je gevoel van eigenwaarde vergroot. Het wordt ook wel een feeënsteen genoemd.
Fuchsiet geeft energie en heeft transformerende en helende eigenschappen.
Het hoort bij het hartchakra en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. Het laat je hartchakra stralen en geeft gevoelens van geluk, blijdschap en verwondering. Een fijne steen voor kinderen en je innerlijke kind.
Het is een heel inzicht gevende steen. (Visionaire steen die ons verbindt met de hoogste spirituele gebieden.)
Het is een beschermende steen tegen negatieve energieën en emoties van anderen. Het troost, geeft warmte en helpt u los te laten in vertrouwen.
Het bevordert een gezonde interactie met de mensen om je heen en helpt je je grenzen aan te geven.
Het geeft veerkracht na trauma of emotionele spanning.
Het laat zien op welke manieren ontwikkeling tot stand kan komen om verder te kunnen groeien in je bewustzijn en je kunnen. Het geeft een ander perspectief op uitdagingen. Het stimuleert de ratio zodat je helder kunt denken en effectief problemen op kunt lossen. Het helpt je niet meer te reageren op oude triggers. De steen verbindt het hart met het hoofd. Het geeft inspiratie om nieuwe wegen te bewandelen en maakt ontspannen en zelfverzekerd.
Het stimuleert het 6e en 7e chakra. Hierdoor kom je makkelijker in contact met je hogere zelf, gidsen en engelen. Het opent je voor ingevingen vanuit het universum.
De steen vermindert een teveel aan energie in het lichaam en brengt de overtollige energie naar plaatsen in het lichaam die het wel kunnen gebruiken.
Het absorbeert elektromagnetische vervuiling
Fuchsiet vermeerdert de energie van andere kristallen.
Je kunt de steen beter niet met water reinigen.
Fysiek geeft het inzicht in ziektebeelden en kan je helpen de natuurlijke balans weer te herstellen door informatie door te geven over de keuze van bijvoorbeeld bepaalde geneeskrachtige kruiden, etherische oliën, edelstenen of (alternatieve) geneeswijzen. Verder heeft de steen een positieve werking op het hart, de thymus, het bloed (brengt de rode en witte bloedlichaampjes in balans), de ruggengraat, versoepeling van spieren, allergieën, ontstekingen en zenuwklachten zoals RSI en CTS. Het stimuleert de alvleesklier en heeft een positieve werking op de suikerspiegel. Het versterkt het immuunsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *