Kristal van de Maand Mei 2021

Voor de maand Mei heb ik lithium kaarskwarts of celestial kwarts gekozen.
Het wordt ook wel merlijnkwarts of kathedraalkwarts (als je kijkt op de foto met een enkel kristal zie je een soort toren met kleine torentjes ernaast) genoemd en dat is niet voor niets.
Het brengt licht naar de planeet en naar degenen die de aarde helpen van vibratie te veranderen. Als steen van spirituele alchemie trekt een grote kaarskwarts overvloed aan en straalt liefde naar mensen uit.
Het is een matte bergkristal met lithium in zich. Het ziet er uit als een druipende kaars. Vandaar de naam.
Het heeft een zachte energie, maar brengt wel veel teweeg. Het is een sterk reinigende en energetische steen. Het reinigt je aura, verbindt de chakra’s met elkaar en brengt deze weer in balans. Je ervaart dat je hierdoor beter in contact komt met jezelf. Het kan je ook helpen bij de communicatie. Als het zijn werk gedaan heeft, kun je het beter weer even wegleggen.
Lithium Kaarskwarts herstelt vertrouwen en onschuld, brengt genezing naar een gekwetst innerlijk kind en verbindt je weer met je de kern van goddelijke liefde. Het stimuleert spirituele groei en is een goede hulp bij meditatie.
Het zorgt voor soepele overgangen. In tijden van verandering kan dat heel prettig zijn. Het is goed voor terminale patiënten en geeft troost aan nabestaanden en stervenden.
Door de lithium is het een balancerend kristal dat je in evenwicht brengt en een natuurlijk antidepressivum is. Het helpt ook de reden van de depressiviteit naar boven te halen. Neemt wanhoop weg en bevrijd je van gehechtheid aan het karmisch niveau.
Het kan nieuw inzicht geven om het zelfbeeld te verbeteren en anders in het leven te gaan staan. Het geeft levensenergie.
De steen versterkt je intuïtie en zorgt voor helderheid. Het creëert overvloed, harmonie en liefde. Het brengt veel licht en ruimte in jouw eigen systeem, maar ook naar de aarde. Het brengt je in contact met je beschermengel.
Het is een steen die je jouw valkuilen laat zien en de diepe kennis die al in je zit mag naar boven komen en in de praktijk gebracht worden
Het kan je helpen gelijkgestemde mensen te vinden met wie je samen kan leren en groeien.
Het wijst de ziel op het doel van de incarnatie. Celestial Kwarts gaat terug naar vorige levens om de wortels van emotionele aandoeningen los te maken.
Het leert ons de aarde te respecteren en alles wat er op leeft.
De helende eigenschappen zijn groot, het is dan ook fijn om de steen bij je te hebben tijdens ziekte of bij herstel.
Hij reguleert insuline en helpt tegen hoofdpijn door geblokkeerd derde oog. Het werkt op de vochthuishouding. Het versterkt het immuunsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *