Kristal van de maand November 2021 Obsidiaan

Deze schorpioenmaand kies ik voor de Obsidiaan.
Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een zwarte, glasachtige steen met soms witte, grijze of rode vlekjes. Een aantal soorten obsidiaan zijn bijvoorbeeld: apachetranen (doorzichtige, zwartbruine kiezelsteentjes van obsidiaan), mahonieobsidiaan (met roodbruine strepen), sneeuwvlok obsidiaan (met witte of grijze vlekjes) en regenboogobsidiaan.
Obsidiaan is een sterk inzicht gevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Obsidiaan edelsteen gaat voor de waarheid, kent daardoor geen beperkingen en werkt direct en met kracht. Hij laat zien waar de kern van het probleem ligt en maakt deze kern ook toegankelijk. Het is door de directe werking ook een confronterend kristal. Obsidiaan legt alles wat het tegenkomt aan obstakels meedogenloos bloot. Obsidiaan edelsteen confronteert je met oude emoties en waarheden die voor jou niet meer werken. Helpt ze te relativeren, te doorbreken, verwerken en op te ruimen.
Het werkt ook goed bij angsten en fobieën.
Het is een EHBO-steen. Laat iemand de steen vasthouden na een ongeluk of trauma. Ze zijn dan sneller weer aanspreekbaar.
Het ondersteunt alle soorten genezingsprocessen, met name buik klachten.
Het is zeer aardend, neemt als krachtig schild negatieve energieën in zich op en geeft kracht in tijden van nood. Obsidiaan is een goede aura beschermer.
De steen kan zeer krachtig werken door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, Je zou daarom kunnen kiezen voor een kristal dat milder werkt zoals een mahonie obsidiaan of sneeuwvlok obsidiaan.
Sneeuwvlok obsidiaan
Sneeuwvlok Obsidiaan is een fijne zacht werkende Obsidiaan en werkt als een spiegel voor je ziel. Sneeuwvlok Obsidiaan geeft inzicht en helpt met het ontdekken wie je werkelijk bent. Dit betekent ook dat de minder leuke kanten van jezelf zichtbaar worden. Sneeuwvlok Obsidiaan doet dat op een zachte wijze en is dan ook zeer geschikt om angsten te verminderen en oude pijnen op te ruimen. Sneeuwvlok Obsidiaan is een fijne steen ter ondersteuning bij het verwerken van oude trauma’s. Het helpt gedrags- en denkpatronen die hieraan ten grondslag liggen te doorbreken door helder inzicht te verschaffen aan hetgeen hier ten grondslag aan ligt.
Op spiritueel gebied laat Sneeuwvlok Obsidiaan je ontdekken wat je gave zijn, maar houdt het je met twee benen op de grond. 
Sneeuwvlok Obsidiaan brengt ontspanning wanneer je je onrustig voelt en zorgt op zachte wijze voor een balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die negatieve energieën van jezelf en om je heen absorbeert.
Het helpt je de zonnige zijde  te blijven zien, ook in tijden van nood en narigheid.
Heb je vaak last van piekeren of lig je soms te malen in bed? Neem sneeuwvlokobsidiaan bij je om rustig in het hoofd te worden.
Fysiek opent het blokkades in je lichaam en laat de energie in je weer stromen. Klachten zoals verkoudheid, griep en koude ledematen herstellen sneller dankzij de sneeuwvlokobsidiaan. Dit komt vooral door de verwarmende werking van het ijzer dat in de steen zit. Dankzij het ijzer werkt de sneeuwvlokobsidiaan ook goed bij bloedarmoede en bij menstruatieklachten.
Ook heeft Sneeuwvlok Obsidiaan een positieve invloed op bijvoorbeeld oogziekten zoals staar. Het heeft een zacht pijnstillende werking.
Het heeft een positief effect op een te hoge bloeddruk. Ondersteunt herstel van gebroken botten, ontkalking en huidwonden. Verstevigt het beendergestel en vooral de ruggengraat.
Door de aanwezigheid van aluminium kan sneeuwvlokobsidiaan problemen met het zenuwstelsel verminderen of zelfs helemaal wegnemen.
Mahonie obsidiaan
Deze mahonie obsidiaan heeft ook een vriendelijker, zachtere energie dan de zwarte obsidiaan. Mahonie obsidiaan is een uitstekende steen bij zenuwachtige mensen, of bij mensen die zich onbegrepen voelen. Hij resoneert met de aarde, zorgt voor een goede aarding, beschermt, geeft kracht in tijden van nood, heft energieblokkades op en stimuleert groei op alle niveaus.
Deze steen verstevigt een zwakke aura en herstelt de juiste rotatie van een verkeerd draaiend heiligbeen- en zonnevlechtchakra.
Zoals alle obsidiaan soorten biedt het ook bescherming. Beschermt tegen negatieve energie van anderen of je omgeving.
Hij helpt je om gevoelens van onwaardigheid los te laten en zal je stimuleren om je potentieel te vervullen. Hij vermindert beperkende denk en gedragspatronen.
Het helpt je logisch te denken, bevordert de concentratie en maakt analytisch.
Mahonie obsidiaan kan je helpen om je 2e chakra te reinigen van de energierestanten van oude wonden. Daardoor bevordert het de creativiteit en je seksuele energie. Het helpt om blokkades en verankerde patronen die leiden tot schaamte en onwaardigheid te doorbreken.
Het helpt je het schaarste denken om te zetten in een gevoel van overvloed. Voor moeder en kind is het een goede steen om trauma’s rondom de geboorte te verwerken.
Fysiek heeft mahonie obsidiaan een positieve werking op de bloedsomloop. Het heeft een positieve werking op de nieren, de lever (ondersteund de ontgifting), de organen en het weefsel. Hierdoor heeft hij een goede invloed op wondgenezing. Ook werkt hij pijnstillend, kramp opheffend en stimuleert hij de spijsvertering. Door de goede doorbloeding kan de steen ook verwarmend werken bij chronische koude ledematen. Helpt bij allergieën en ontstekingen die door bacteriën veroorzaakt worden. Het helpt ook bij allergieën en ontstekingen die door bacteriën veroorzaakt worden. Bestrijd schimmels, parasieten en lintwormen (ook bij huisdieren).
Mahonie-obsidiaan is een natuurlijk antibioticum. Je kunt het water gebruiken bij spijsverteringsklachten. Spoel bij geïrriteerd tandvlees na het tandenpoetsen met obsidiaanwater.
Doordat obsidiaan negatieve energieën verwijderd, moet je deze regelmatig schoonmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *