Kristal van de maand maart 2023

Hematiet

Maart wordt waarschijnlijk een energetisch uitdagende maand met veel veranderingen. Het is belangrijk om goed geaard te blijven en daar kan hematiet je bij helpen. Het helpt je te aarden in je lichaam en je fysieke wereld. Het gaat zweverigheid en warrigheid tegen
Hematiet werkt beschermend. Het haalt negativiteit weg en hersteld harmonie en een vredig gevoel. Het helpt je om je frequentie hoog te houden en de zon achter de wolken te zien. Het geeft kracht, moed en standvastigheid bij tegenslag.
De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect ,de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het helpt je dromen te realiseren en is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het verbindt de linker en de rechterhersenhelft en helpt logisch en analytisch denken.
Het heft beperkende patronen en gedachten op.
Het maakt dynamisch en levenslustig en geeft warmte en energie.
Daarnaast is Hematiet uitermate geschikt om schoonmaak te verrichten in de onderste chakra’s, waardoor afvalstoffen en negatieve energieën gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Het harmoniseert lichaam, ziel en geest. Het voorkomt ook dat er negatieve energieën de aura binnendringen. Het beschermd tegen elektro magnetische straling.
De hematiet is een zelfreinigende steen: hij laat opgenomen energieën afvloeien naar de aarde. Om die reden wordt hij gebruikt om andere stenen te ontladen.
Hematiet is de ideale steen om de atmosfeer in een vertrek te reinigen. De steen helpt bij het absorberen van aardstraling. Plaats een bol of grote trommelsteen op de grond in de ruimte waar de aardstraling is geconstateerd.
Fysiek:
Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het helpt koude handen en voeten te verwarmen en is ook goed bij wintertenen en winterhanden.
Het werkt eveneens bij kramp in de benen, restless leg syndroom en bij slapeloosheid.
Het is pijnstillend. Leg de steen op de pijnlijke plek.
Het kan de leverfunctie bevorderen en draagt bij aan het ontgiftings proces.
(Vandaar dat het ook een goede steen is voor deze maand.)
Het versterkt het zilveren koord waar het lichaam en ziel mee verbonden zijn.  Bij operaties kan het daarom een positieve invloed kan hebben. Het helpt ook weer snel te herstellen
Het stimuleert de verbranding, dus kan helpen bij afvallen.
Verbetert de lichaamshouding. Leg de steen onder en bovenaan de ruggengraat om deze soepeler te krijgen.
Niet gebruiken bij ontstekingen, want die kunnen verergeren.
Hematiet wordt mat als je het te lang draagt en dan is het niet meer goed voor je.