kristal van de maand Maart 2022

Deze maand heb ik voor de Amazoniet gekozen, omdat het een goede steen is tegen voorjaarsmoeheid.  De steen staat voor vernieuwing, verjonging, vitaliteit en regeneratie tot op celniveau.
Amazoniet is een veldspaat met een groene kleur. Deze groene kleur krijgt het door lood en soms koper.
Het is een harmoniserende, maar ook stimulerende steen.
Het leert je weer te lachen. Steen van speelsheid, intelligentie en communicatie. Doorbreekt deuren met haar nieuwsgierigheid. Het staat dan ook bekend als de steen van onderzoek.
Het stimuleert je wilskracht en zet je aan om stappen te ondernemen om je problemen aan te pakken en voor jezelf op te komen. Het helpt je jezelf niet langer als slachtoffer te zien. Het maakt je assertiever waardoor je vaker nee durft te zeggen
Het kalmeert de hersenen en het zenuwstelsel en harmoniseert het lichaam. Het brengt de linker en de rechter hersenhelft in balans. Het bevordert het samenwerken van gevoel en verstand. Het geeft geestelijke rust en kalmte en geeft daardoor overzicht. Het helpt verschillende gezichtspunten te zien.
Het brengt ook de verschillende aspecten van de persoonlijkheid in evenwicht. Verdrijft twijfel, mismoedigheid en innerlijke beperkingen die vaak nog uit de kindertijd stammen.
Op emotioneel gebied verzacht het trauma’s en heft het zorgen en angsten op. Het verdrijft negatieve energie en ergernis. Mensen met verlatingsangst of die bang zijn voor nieuwe situaties of moeite hebben met afscheid nemen hebben veel baat bij deze steen. Het laat je op een zachte en lieve manier aan de situatie wennen. De steen omhuld je met liefde en zonnewarmte, hij leert je vanuit je hart te leven en niet vanuit je hoofd. Hij maakt doelbewust, geeft inzicht en daadkracht en brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht.
Fijne ondersteunende steen voor hoog gevoelige mensen.
De steen opent je. Het hart krijgt weer leefruimte. Het is een steen met zachte werking. Ook goed voor kinderen en mensen met het down-syndroom.
Je kunt Amazoniet dragen voor zelfliefde en om vriendelijke energie aan te trekken.
Heeft een krachtige filterwerking. Absorbeert straling van magnetrons, telefoons en computers. Op geestelijk niveau filtert het informatie en combineert het met intuïtie.
Het hoort bij het hart-, voorhoofd- en kruinchakra. Het opent deze chakra’s en verbind ze met het keelchakra. Versterkt liefdevolle communicatie en bevordert je intuïtie.
Het maakt het pad vrij voor creatieve expressie wanneer het bij de keel wordt geplaatst of gedragen. Het is ook een goede steen om bij meditatie te gebruiken, dan maakt het de weg vrij voor je bron om begeleiding te geven.
Fysiek: Helpt bij osteoporose, tandbederf, calciumgebrek en heft stofwisselingsgebreken op. Werkt ontkrampend. Het verlicht en heelt artrose en chronische reuma.
Het stimuleert de werking van het hart, verbetert de kwaliteit van het bloed en verbetert de doorstroming van bloed en lymfe. Het regenereert de slagaders en aders. Het helpt bij hartklachten die veroorzaakt zijn door sterke emoties, zoals rouw en verlies.
Het werkt sterk in op de huid. Helpt bij bijna alle huid- en haarklachten. Huidproblemen, zoals eczeem of onverklaarbare jeuk kun je met het water deppen. Amazoniet-olie helpt bij een koortslip. Werkt ook goed tegen littekenvorming en bij kinderen met mazelen en waterpokken.
Een Amazoniet onder je kussen bevordert een diepe ontspannen slaap. Het heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en vermindert klachten van hoofdpijn en migraine. Het kan ook helpen bij hersenaandoeningen omdat het de hersenen beter doorbloed.
Ook op de stofwisseling heeft het een gunstig effect, het brengt de hypofyse en de thymus in balans. Het verbetert daardoor je immuunsysteem.