Kristal van de maand Januari 2022

Polychroom Jaspis:
Deze maand heb ik voor de polychroom jaspis gekozen, omdat het rust in tijden van chaos creëert, negatieve gedachten laat verdwijnen en sterkt in je wilskracht.
Polychroom jaspis kenmerkt zich meestal door een bonte verzameling van kleuren. Polychroom Jaspis komt uit de woestijn in Madagaskar. De verschillende kleuren Jaspis in de steen lijken door elkaar te vloeien in allerlei vormen (poly = meerdere, chroom = kleur). Deze steen wordt ook wel fancy jaspis genoemd vanwege zijn prachtige kleurstellingen en patronen.
Het is een voedende steen die steun biedt in tijden van stress en die alle aspecten van het leven verenigt. Het is een sterk aardende steen, die je weer terug bij jezelf brengt. Het lijnt je chakra’s uit.De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het helpt overzicht te krijgen. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.
Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Het leert je te voelen en vanuit het hart te handelen. Het geeft een gevoel van eigenwaarde.
Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Beschermt tegen stress.
Het maakt astraal reizen makkelijker.
Oude trauma’s, dualiteit en karmische stukken worden opgelost met deze zachte maar krachtige heler. Geplaatst in een ruimte creëert het een prettige veilige sfeer. Goed cadeau bij verhuizingen of als iemand zich niet prettig voelt in bepaalde ruimtes.
Fysiek brengt de steen vitaliteit, levenskracht en verwarming van het lichaam. Het is de ideale steen bij herstel van ziekten en vermoeidheid. Het heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, luchtwegen, gewrichten, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Helpt bij hooikoorts, oorsuizen, epilepsie, anorexia nervosa en boulimia. Het heeft een positieve werking bij huidproblemen zoals wratten en uitslag en versterkt het immuun systeem. Helpt bij nier- en blaasproblemen zoals blaasontsteking. Het is een zuiverende steen en verwijdert medicijnen en afvalstoffen na langdurige ziekte uit het lijf.
Het werkt beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap, helpt bij misselijkheid en geeft verlichting bij de bevalling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.