Kristal van de maand Februari 2022

Amethist 
Voor deze maand heb ik een hele bekende steen gekozen namelijk amethist.
Het is een van de bekendste soorten. In deze tijd kan het nog steeds een enorme hulp zijn.
Amethist is familie van de bergkristal. Het is een prachtig paars kristal. De amethist dankt zijn prachtige paarse kleur voornamelijk aan sporen ijzer en titaan, en een beetje radioactiviteit. In het zonlicht vervalt de radioactiviteit en kan de amethist verbleken.
Amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos en betekent ‘zonder dronken zijn’. De Grieken geloofden dat deze steen ervoor zorgde dat zij niet dronken werden; de steen heeft namelijk een verhelderende en ontnuchterende werking.
Amethist helpt de stilte in jezelf te vinden (kalmeert een overactieve geest), bevordert zelfinzicht en helpt pijnlijke ervaringen te verwerken. Het helpt om eerlijk te zijn naar jezelf over gedrag dat schadelijk kan zijn en je niet van dienst is en geeft inzicht in emotionele processen.
Het helpt je zonder oordeel en met compassie te kijken naar jezelf, naar anderen en naar je omgeving
Het is een natuurlijk kalmerend middel, schoont de aura en blokkeert negatieve energieën in de omgeving.
Bij innerlijke verscheurdheid, twijfel en keuzestress helpt amethist je rustig de opties te bekijken en de beste te kiezen. Het helpt je te zien wat echt belangrijk is. Het is de steen van het loslaten. Het helpt negatieve gedragspatronen, gewoontes en verslavingen te doorbreken.
Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts, ook wel de gouden driehoek genoemd, creëert het een harmonische sfeer.
Contact maken met hogere energie doe je gemakkelijk en veilig met Amethist.
Amethist stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met de kosmos, het hogere wezen dat je bent en waarmee je alles creëert. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf. De krachtige paarse steen plaatst een lichtveld om haar drager (of een ruimte) heen die beschermt, voed en heelt. Het kan goed als meditatiesteen worden gebruikt.
Mensen die zich afvragen wat de zin van dit leven is, kunnen veel baat hebben bij het dragen van amethist, omdat deze steen je ondersteunt bij deze zoektocht.
Amethist helpt je bij het nemen van besluiten, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten, verdrijft woede, angst en bezorgdheid en verlicht leed en droefheid. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen verlichting en brengt haar drager geleidelijk naar het volgende stadium.
Je kunt een amethist geode goed gebruiken om andere stenen energetisch te reinigen. De geode zelf hoeft niet gereinigd te worden (hooguit ontstoft of even afgespoeld onder water).
Lichamelijk: Het bevordert de productie van hormonen en stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Kan veel soorten hoofdpijnen bestrijden. Het helpt bij slaapproblemen en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en de hersenen.
Het stimuleert de reinigende en uitscheidende organen.
Door het hoge ijzergehalte heeft het een positieve werking op het bloed, bloedsamenstelling, bloedsomloop en hart en vaten. Dankzij betere doorbloeding worden huidklachten van binnenuit aangepakt. Regelmatig amethist water drinken geeft een schonere huid en glanzend haar.
Amethist kan het immuunsysteem verbeteren. Leg hiervoor regelmatig een amethist circa 15 cm. boven de kruin.
In de kamer van een zieke helpt Amethist de energie zuiver houden. Spoel hem bij intens gebruik af en toe af onder stromend water. 
Nog iets voor mensen met huisdieren: vlooien houden niet van amethist! Gebruik een elixer of essence van amethist om vlooien af te schrikken. Je hond of kat blijft niet gegarandeerd vlovrij, maar zal wel veel minder vlooien hebben. Doe een paar druppeltjes op oortjes en wangen van je huisdier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.